Spoedgeval?

Spoedgeval?

bel 03 303 95 69 (24/7)

Bio Tuur Vangroenweghe

Tuur Vangroenweghe behaalde zijn diploma “Master in Veterinary Medicine” in 2007 aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Aanvankelijk ging Tuur aan de slag als eerstelijns dierenarts voor grote huisdieren. Na twee jaar ambulante praktijk koos hij ervoor om zijn werkterrein te verleggen naar de kliniek. Kort nadien nam hij, samen met Stefan De keersmaecker de bestaande kliniek voor paarden over, om zodoende een eigen koers te kunnen zetten.

Tuur is een multidisciplinaire professional. Inwendige geneeskunde, met name gastro-enterologie, cardiologie en neurologie maar ook oftalmologie, abdominale chirurgie en fractuurherstel zijn de speerpunten van Tuurs professionele ambitie.

Tuur groeide op in het West-Vlaamse Moorslede. Na het behalen van zijn diploma verkaste hij naar Kasterlee in de Antwerpse kempen. Als fervente wetenschapper wijdt hij zijn vrije tijd grotendeels aan de studie van exacte en ingenieurswetenschappen. Dit leverde ondertussen al enkele bijzondere realisaties op. Zo werd in samenwerking met studenten van Thomas More er een spirometer voor paarden onder algemene anesthesie ontworpen. Een project voor de ontwikkeling van een toestel voor de opvolging van medische parameters is momenteel lopende.

Back to top